Fortællinger fra Afdeling 1

Interview med Alice Royberg

91-årige Alice Royberg har boet i området hele sit liv. Hun mødte sin mand Villy i 1952 og sammen fik de 3 børn.
 
”I Østre Anlæg var der et soppebassin og legeplads med legetante. Legetanten var ansat af Aalborg Kommune og slog man sig blev man trøstet af hende.” 
 

De første år boede Alice og Villy i en 2-værelses lejlighed med 3 børn. I 1967 flyttede de til Bornholmsgade 82, 2. sal, en lejlighed med 2 værelser og 2 kamre - det var den vilde luksus. Lejligheden havde kamin og kostede 168 kr. i husleje om måneden. I Bornholmsgade 82, 3. sal boede Alices svigerforældre og hun var meget betænkelig ved at flytte så tæt på. Men i 1969 druknede svigerfar og svigermor fik brug for deres hjælp. Svigermor hjalp familien om morgenen med børnene og fik løn for det, så hun kunne blive boende i lejligheden.  

”Børnene spillede fodbold på legepladsen. Når de rigtig legede, det var når vi kom omkring nytår og folk smed deres juletræer ud ned på legepladsen, så var der nogle knægter der savede grenene af og så var der kamp. Amagergade og Bornholmsgade og den fik ikke for lidt. Hold da op.  
 

Alice kom i lære ved Mødrehjælpen i Ågade, som den første elev i hele landet. Sidenhen har hun fået at vide, at hun var for ung i branchen til den elendighed man så der. Hun fik alle henvendelser som barn uden for ægteskabet og bortadoptioner. Alice fik udleveret nyfødte børn, som hun skulle tage med toget til Brønderslev og afleverede til en barneplejerske.
 

”I Mødrehjælpen fik de også henvendelser ved ønske om adoption. Når adoptivforældre kom ind, var det deres øre man fotograferede og lige sådan på babyen. Det var derud af, at de mente det barn passede bedst til de forældre.” 
 

1952 startede Alice ved Politigården og var der i 45 år. I starten af 80erne var Salling lige startet. Salling var lige ved siden af politigården. Alice skulle til julefrokost inde på politigården, men der var ikke penge til en ny kjole. Alice fik dog lavet en konto i Salling, det opdager ingen, tænkte hun. Hun kom hjem med en todelt kjole. Dengang kom en rød postmand og smed post ind til ad døren to gange om dagen. Lørdag formiddag kom et brev ind – hvad er det sagde Villy – det var et brev fra Salling med et kontoudtog. Alice skulle i tøjet hurtigst mulig og ind i Salling for at aflevere kjolen.
 

”Man tænkte ikke over det dengang. Men om morgenen, når Villy skulle afsted på arbejde, skulle han ned og gøre bilen ren for asbest. Sådan var det.” 
 

Hør hele interviewet med Alice her:

 


Bliv opdateret på de seneste nyheder fra Vivabolig, hvor du bl.a. kan følge udviklingen af Vivaboligs mange projekter og blive opdateret på de aktuelle nyheder fra vores forskellige afdelinger.

I Vivabolig har vi over 4500 lejemål fordelt på 30 afdelinger. Størstedelen i Aalborg, men også i Støvring, Skørping, Klarup, Vodskov, Visse, Nøvling, Vadum og Brovst. Vi tilbyder en bred vifte af boliger, herunder familieboliger, ældre- og plejeboliger og ungdomsboliger.

Vi er en almen boligorganisation, der opfører og renoverer alment boligbyggeri i Aalborg og omegn. Vi vil levere service ud over det forventede, og vores ca. 95 medarbejdere arbejder hele tiden på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre for beboere og ansøgere.

Åbenhed

I Vivabolig er der forskellige behov og synspunkter. Gennem åbenhed skaber vi tillidsforhold med ærlighed og tryghed.

Åbenhed

Troværdighed

Vi skaber troværdighed gennem vores handlinger ved, som minimum, at gøre det, vi siger, vi gør.

Troværdighed

Ansvarlighed

Vi tager ansvar for at opnå de bedste løsninger for Vivabolig både som almen boligorganisation og som arbejdsplads.

Ansvarlighed

Respekt

Vi udviser respekt ved at anerkende, at vi er forskellige, og at mennesker befinder sig forskellige steder i livet.

Respekt
Choose language
Zoom